Projecta català premiat per la Unió Europea. Premis EUSEW

El Desendolla’t del Consell Comarcal d’Osona ha estat premiat per la Unió Europea

El Desendolla't, projecte transversal de l'Agència de l'Energia i el Servei d'Educació del Consell Comarcal d'Osona ha estat premiat per la Unió Europea dins els Premis EUSEW de la Setmana de l’Energia Sostenible d’Europa.

El projecte que es va iniciar el curs 2012-2013 amb la participación de 20 centres escolars de la comarca, actualment s'aplica a més de 35 centres educatius i en el projecte han passat 42 centres en els 3 anys d’història. Consisteix en promoure un consum energètic responsable mitjançant la telemesura i la telegestión, i això es va treballant des de tres objectius principals: l’ambiental amb l’estalvi d’energia i la reducción d’emissions, l’econòmic amb la reducción dels costos energètics, i el pedagògic ja que en els centres participants s'aplica una formació pedagògica i educativa en l’entorn de l’ús responsable
de l’energia.

El premi rebut de la Unió Europea s'afegeix a la llista de premis i reconeixements que ha rebut en aquest curt període de temps:

1. Menció d'Honor en la categoria de "Millor actuació en matèria de sensibilització i difusió de les energies renovables i l'eficiència energètica" als Premis Nacionals de l'Energia EnerAgen 2013.

2. 1r premi dins la categoria de sensibilització en els Premis d'Excel·lència Energètica de la Generalitat de Catalunya 2013.

3. 1r premi dins la categoria d'eficiència i estalvi energètic al 12º Premio Ciudad Sostenible 2014.

4. Accèsit al Premi Conama 2014 en la categoria d'entre 5.000 i 30.000 habitants.

5. 1r premi dins la categoria Comunicació Ambiental als 3rs Premis Ciències Ambientals 2014.

L'estalvi acumulat a les escoles on s'aplica el projecte Desendolla't durant els dos primers anys d'aplicació és de 281.176,45 euros, el que representa un estalvi pròxim al 25% de l’energia. Cal recordar que actualmente s’està portant a terme el tercer any del mateix, i durant el mes de setembre s’iniciarà la seva quarta edición.

Del 15 al 19 de juny se celebra a Brussel·les i a la resta d’Europa la setmana de l'energia sostenible, on es promouren i es porten a terme moltes activitats organitzades per ajuntaments i entitats. En aquest marc, la Comissió Europea celebra anualmente el Premis EUSEW per reconèixer les millors iniciatives europees en tres categories: energies renovables, eficiència energética i la de regions, pobles i ciutats. El projecte Desendolla't competia en la categoria de Ciutats, Comunitats i Regions, en la qual hi havia dos finalistas més: un projecte holandès sobre un projecte d’estalvi energètic i autosuficiència i energia neutre a la ciutat de Loenen i un altre d'italià sobre mobilitat sostenible i l’ús de la bici. El projecte del Consell Comarcal d'Osona n'ha estat el guanyador.

El premi va ser lliurat per Miguel Arias Cañete en qualitat de Comissari Europeu d'Energia i el va recollir la consellera delegada d'Educació, Mercè Puntí.

Vídeo de presentació del projecte emès durant l'acte de lliurament del premi "Una lliçò en eficiència energètica":

font: Consell Comarcal d'Osona ( CCOSONA )

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Puedes dejar tu comentario. Gracias por participar.