AUTOPISTA DE FRANC PER A VEHICLES ELÈCTRICS


MOBILITAT

BARCELONA Redacció

La Generalitat bonifica el 100 % del peatge en les vies de la seva titularitat per impulsar la circulació de vehicles no contaminants


Els vehicles elèctrics poden circular gratuïtament per les autopistes de la Generalitat des de la mitjanit d’aquest dimarts si compleixen el requisit d’estar registrats al portal EcoviaT (www.ecoviat.com). La mesura empresa pel Departament de Territori i Sostenibilitat té per objectiu afavorir la progressiva implantació dels vehicles elèctrics per la seva contribució en la reducció de la contaminació atmosfèrica i acústica.

Els peatges gratuïts a partir d’avui per als vehicles elèctrics són els de la C-16, des de Sant Cugat del Vallès a Manresa (inclosos els túnels de Vallvidrera); la C-32, tant al tram del Maresme com al del del Garraf-Baix Penedès, i les barreres de peatge de la C-33 a Mollet del Vallès.

Uns 3.100 vehicles elèctrics circulen actualment per Catalunya, però menys del 10 per cent estan registrats fins ara en l’esmentat portal EcoviaT, que ja permetia descomptes en peatges per a vehicles de baixa emissió de contaminants (elèctrics, híbrids i de gas). El tràmit per donar-se d’alta requereix uns deu dies, fins que es rep una certificació de vehicle ECO, com a acreditació per fer efectiva la gratuïtat.

En principi, la gratuïtat pot beneficiar vehicles matriculats a la Unió Europea, però com que els vehicles necessiten tenir el dispositiu de telepeatge Via T, a la pràctica afectarà pocs estrangers. Territori va decidir emprendre aquesta mesura davant el lent creixement del parc de vehicles elèctrics, més cars que els que fan servir combustibles fòssils, i davant la perspectiva que el preu del petroli es mantingui baix durant els pròxims anys anys.

font: Territori i Sostenibilitat. Generalitat de Catalunya.


No hay comentarios:

Publicar un comentario

Puedes dejar tu comentario. Gracias por participar.