AFRUCAT estalvia 8 milions d'euros als associats

El sector fruiter català s’estalvia més de 8 milions d’euros en 7 anys en la factura de la llum
Afrucat ha gestionat les compres agrupades dels seus associats des de l’any 2008. L’any 2012 es va canviar el funcionament pel  d’una subhasta electrònica invertida www.agroplace.com

Lleida, 26 d’octubre de 2015 - Demà dia 27 d’octubre tindrà lloc a la seu d’AFRUCAT, l’Associació Empresarial de Fruita de Catalunya, la subhasta per a la contractació col·lectiva d’energia elèctrica per a les empreses associades a AFRUCAT així com per a la Federació de Cooperatives Agrícoles de Catalunya, la Asociación de Empresarios Agrarios del Margen Derecho del Ebro i les Comunitats de Regants de Catalunya.
Es tracta de 7a compra agrupada d’energia organitzada per Afrucat i que ha comportat en tots aquests anys un estalvi de més de 8 milions d’euros per al sector fruiter, tenint en compte el que pagarien les empreses si es regissin pel preu de mercat.

En aquesta ocasió se subhastaran 100 milions de kWh de 340 punts entre Baixa i Alta Tensió amb més de 200 empreses.

Aprofitant la situació actual en que el preu de l'energia és favorable, la subhasta serà per dos anys i oferirà  la possibilitat de contractar l’energia a preu fix o a preu de mercat. Tot i que l'oscil·lació en el preu de l'energia es conseqüència de múltiples factors, es preveuen canvis en el sector elèctric el que podria fer que el preu de  l'energia s'incrementés de cara a l’exercici 2017.

El sistema de subhasta per a la contractació col·lectiva d’energia elèctrica realitzada per AFRUCAT a través de la seva plataforma electrònica “agroplace.com”, es fonamenta en un procediment de subhasta electrònica invertida on les comercialitzadores elèctriques accedeixen a la plataforma esmentada, i poden ofertar a la baixa a partir d’uns preus de partida fixats per AFRUCAT. La subhasta de cada lot tindrà una durada de 15 minuts i se'n subhasten 6 en total, segons la potència contractada i el perfil de consum.

Aquest sistema de contractació col·lectiva d’energia elèctrica, es va iniciar a la campanya 2008-2009 arrel de la lliberització del mercat, organitzant AFRUCAT una primera licitació elèctrica del sector agrícola de Catalunya i on hi varen poder participar totes les comercialitzadores elèctriques.


Montserrat Corderroure Rosell
Cap de Màrqueting i Innovació


No hay comentarios:

Publicar un comentario

Puedes dejar tu comentario. Gracias por participar.