European Energy Service Award 2015 a l'ICAEN

L'ICAEN rep l'European Energy Service Award 2015 per la seva labor d'impuls dels serveis energètics
10-11-2015
L’Institut Català d’Energia (ICAEN) va ser guardonat ahir a la tarda en els European Energy Service Awards 2015 amb el premi “Best Energy Service Promoter”, en reconeixement a la seva labor de promoció de la modalitat de serveis energètics com a fórmula per fomentar la renovació energètica d’edificis. El premi, organitzat per l’Agència d’Energia de Berlín i la Comissió Europea, el va recollir a Brussel·les la directora de l’ICAEN, Mercè Rius.

La decisió del jurat s’ha fonamentat en les diferents actuacions que ha dut a terme l’ICAEN per promoure les empreses de serveis energètics i també per atreure capital privat per a l’estalvi i l’eficiència energètica en el sector públic. Entre aquestes accions destaca l’execució del Pla d’estalvi i eficiència energètica als edificis de la Generalitat de Catalunya; en l’actualitat, sis edificis (la seu del Centre d’Alt Rendiment de Sant Cugat; el Mòdul Nou del Centre d’Alt Rendiment de Sant Cugat; l’Hospital Joan XXIII de Tarragona; l’Institut Català d’Oncologia, el Laboratori Agroalimentari de Cabrils i el Centre de Recerca Biomèdica) ja han realitzat projectes d’eficiència energètica amb aquest model, i d’altres es troben en diferents fases de desenvolupament.

També s’ha valorat la ràpida implantació que està tenint a Catalunya la modalitat de serveis energètics en l’enllumenat públic municipal. En l’actualitat, més de 30 ajuntaments catalans ja han triat aquesta opció per modernitzar i gestionar el seu enllumenat, i han comptat amb el suport tècnic de l’ICAEN i de les diputacions a l’hora d’elaborar els plecs de licitació i/o de valorar ofertes.

Els European Energy Service Awards són uns guardons organitzats per l’Agència d’Energia de Berlín i la Comissió Europea que reconeixen  empreses i projectes que promoguin l’estalvi i l’eficiència energètica, i compten amb el suport del Banc Europeu d’Inversions.

font: ICAEN

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Puedes dejar tu comentario. Gracias por participar.