3,6 milions d’euros d’estalvi en gas en 2 anys

3,6 MILIONS D'€ D'ESTALVI EN GAS EN 2 ANYS
 
6 juny 2016

El grup de compra CSUC ha aconseguit estalviar 3,6 milions d’euros en la compra conjunta del subministrament de gas natural entre el 2016 i el 2017. La subhasta realitzada el passat 5 de maig ha permès afegir 423.000 € més d’estalvi per al 2017 al 1.595.000 € d’estalvi obtingut anteriorment en la subhasta per al 2016.

Tot i disposar d’uns bons preus per al 2016 que es podien prorrogar per a l’any vinent, el grup de compra ha preferit assumir tant la feina com el risc d’una nova licitació. Aquesta decisió ha resultat molt encertada ja que ha suposat un estalvi de 423.000 € per al 2017, amb un estalvi acumulat (2016-17) de 3.615.447 €, un 20% menys.

La subhasta per al 2017 ha estat realitzada en el moment propici per l’inici de la pujada del Brent i pel tipus de canvi (EUR/USD). A més, s’ha fet amb uns plecs oberts que han afavorit la concurrència d’empreses. Hi han participat Unión Fenosa Gas, Catgas Energia, Gas Natural Fenosa i Endesa Energía.

L’adjudicatari dels dos lots ha estat Endesa Energía, que continuarà amb el proveïment de gas per als integrants del grup de compra. Per al lot 1 (baixa pressió) la reducció del preu ha estat del 7,6% i per al lot 2 (alta pressió), del 7,9%, sobre el preu de 2016.

Tot plegat ha permès assolir molt bons preus per al 2017 en el terme de consum d’energia de la tarifa 3.4 (baixa pressió amb consum superior a 100.000 kWh/any), que representarà el 72% del consum. Així, el preu presentat per Endesa Energía al grup de compra ha estat de 30,0386 €/MWh.

 


Les 23 institucions, entre universitats i centres de recerca, que conformen el grup de compra GAS CSUC-2017, compten amb 354 punts de subministrament amb un consum anual de 144.668 MWh, distribuïts en alta i baixa pressió.

La compra conjunta de gas natural és un treball col·laboratiu dut a terme gràcies a les valuoses aportacions dels tècnics experts en la matèria i gestors del contracte a les institucions participants. També s’ha comptat amb l’assessorament dels experts en energia de BioQuat i amb una nova eina de subhasta desenvolupada per l’empresa lleidatana GlobalDragon.

 Integrants del grup de compra:

Universitat de Barcelona
Universitat Autònoma de Barcelona
Universitat Politècnica de Catalunya
Universitat Pompeu Fabra
Universitat de Lleida
Universitat de Girona
Universitat Rovira i Virgili
Universitat Oberta de Catalunya
Universitat de Vic- Universitat Central de Catalunya
Universidad Complutense de Madrid
Parc Científic i Tecnològic de Girona
Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona
Centre de Recerca en Agrigenòmica
Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida
Fundació Universitat Autònoma de Barcelona
Institut de Ciències Fotòniques
Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries
Col·legis Majors Sant Ramon Penyafort-Montserrat-Llull
Col·legi Major Sant Jordi
Parc Científic de Barcelona
Vila Universitària UAB Campus
Institut Químic de Sarrià- URL
Institut Nacional d’Educació Física de Catalunya

font: Blog CSUCNo hay comentarios:

Publicar un comentario

Puedes dejar tu comentario. Gracias por participar.