Ajuts econòmics per a projectes de prevenció de residus i de foment de l'economia circularBenvolguts,
Benvolgudes,

El Departament de Territori i Sostenibilitat, a traves de l’Agència Catalana de Residus, ha publicat dues convocatòries relacionades amb la prevenció, l’ecodisseny, el reciclatge i l’economia circular:


1.Convocatòria TES/1274/2016, per a l’execució de projectes de prevenció, reutilització i de reciclatge de residus industrials; o bé projectes de recerca industrial i desenvolupament experimental  en aquest àmbit. Té un pressupost global d’1,02 milions d’euros i la quantia dels ajuts està vinculada a la inversió o el cost de les accions que s'hagin de dur a terme i la tipologia d’empresa que demani l’ajut.

2.Convocatòria TES/1275/2016, per a la realització d’ altres projectes d’economia circular.

Té un pressupost global de 350.000 euros i els ajuts són d’un 50% del cost total (75% si és una PIME) amb un màxim de 20.000 eur per projecte.

Les temàtiques dels projectes són les següents:

Classe A. Projectes d’implementació en el mercat de nous productes o serveis de les categories següents: Ecodisseny de productes o serveis que promogui una prevenció de residus al llarg del cicle de vida.

1.  Reutilització de productes.
2. Simbiosi industrial que promogui l’eficiència dels recursos materials diferents de l’aigua.

Classe B. Estudis d’obtenció i testatge de prototips o projectes demostratius de nous productes o serveis, de les categories següents:
1. Ecodisseny de productes o serveis que promoguin l’eficiència dels recursos materials diferents de l’aigua.
2.  Reutilització de productes.
3.  Serveis de retorn de productes usats impulsats pel distribuïdor o fabricant d’aquest productes, amb la finalitat de reutilitzar-los, remanufacturar-los o reciclar-los.
4. Simbiosi industrial que promogui l’eficiència dels recursos materials diferents de l’aigua.
5.  Noves aplicacions de materials reciclats.
6.  Nous processos o tecnologies que permetin valoritzar residus que actualment no s’estan valoritzant, o que augmentin el rendiment i/o la qualitat d’operacions existents de valorització de residus de tercers.
7.  Mineria d’abocadors per a la recuperació de materials.

En ambdós casos la data límit de presentació de sol·licituds és el 23 de juliol de 2016.

Si tens algun projecte a l’àmbit de les dues convocatòries i estàs interessat a accedir als ajuts de l’Agència de Residus posa’t en contacte amb nosaltres per avaluar el teu projecte i gestionar la sol.licitud d’ajuts.
 
Salutacions


FONT: Fundació Empresa&Clima


No hay comentarios:

Publicar un comentario

Puedes dejar tu comentario. Gracias por participar.