ENERGIA EÒLICA - MERCAT ELÈCTRIC

Jornada, 20 octubre 2016
Auditori Banc Sabadell, Diagonal 407, Barcelona
  
Carta: Jaume Morron

Benvolgut/da,
El desenvolupament de l’energia eòlica porta anys paralitzat tant a Catalunya com a la resta d'Espanya. Des de l'any 2013 només s’han posat en servei un nombre comptat de projectes, tot i que s’anuncia una nova subhasta de potència. 

Cal buscar i trobar mecanismes per a reactivar la indústria. L’Associació Eòlica de Catalunya - EolicCat hi està treballant intensnament . I ho volem explicar.

Entretant, la UE està passant d’un subministrament d’energia centralitzat i d’origen fòssil cap a un sistema més descentralitzat, sense carboni i amb una major proporció d’energies renovables. Les empreses es van adaptant al nou paradigma. Es necessitaran grans quantitats d’electricitat per substituir els combustibles fòssils —petroli i gas— utilitzats en els sectors de la calefacció i el transport, per exemple. Un nou disseny del mercat europeu de l'electricitat està en marxa. Caldrà considerar (i)  la millora dels senyals d'inversió i el funcionament del mercat; (ii) la integració de les energies renovables; i (iii) la vinculació dels mercats minoristes i majoristes.

Els sistemes elèctrics -tant en l’àmbit dels estats com en el de la UE- hauran d’integrar una quantitat cada cop més gran d’electricitat procedent de plantes d’energies renovables de generació variable al llarg del dia, del mes, de l’any.

En aquest entorn, el generadors d’electricitat d’origen renovable i, en particular, d’energia eòlica, busquen noves vies per assegurar la rendibilitat dels projectes, tant dels actius que estan en servei com dels que poden o podrien tenir en desenvolupament. Per això es detecta un interès creixent en les garanties d’origen, els mercats a termini, la cobertura de preus o la participació en mercats que fins ara es veien allunyats, com el d’ajust.

Per parlar-ne hem organitzat la jornada “L’energia eòlica i el mercat elèctric”, que celebrarem el proper  20 d’octubre de 2016 a l'Auditori Banc Sabadell, Torre Banc Sabadell, Diagonal 407, a Barcelona.

Ens agradaria comptar amb la teva presència, i per això t'adjuntem el programa, encara provisional.
A començaments de la setmana vinent rebràs un recordatori amb el programa definitiu.

L'assistència a la jornada és gratuïta, però cal inscriure’s per correu electrònic a: jornades@eoliccat.net .

Les inscripcions s’atendran per estricte ordre de recepció

A l'espera de poder saludar-te personalment el proper 20 d’octubre, rep entretant una salutació cordial.

Ben atentament,

Jaume Morron

  Gerent
  Muntaner 292 1r
  08021 Barcelona
  jaumemorron@eoliccat.net
 
PROGRAMA PROVISIONAL:

9:15 - 9:45
Recepció i acreditació d'assistents

9:45 - 10:00 
Inauguració de la Jornada

10:00 - 10:30
Iniciatives empresaes per EoliCat per a la reactivació de la indústria eòlica a Catalunya. Victor Cusí, President de l'Assocoació Eòlica de Catalunya, EolicCat

10:30 - 11:00
Cap a u nou disseny del mercat energètic europeu. Ferran Tarradellas, director de la representació de la UE a Barcelona

11:00 - 11:30
Operació d'un sistema elèctric amb elevada penetració d'energies renovables variables. Juan Peiró, Centro de Control Eléctrico (CECOEL), de REE

11:30 - 12:00
Pausa - Cafè - networking

12:00 - 12:30
Garanties d'origen. Angélica Soto, Nexus Energia

12:30 - 13:00 Mercats a plaç. Cobertura de preus. Gabriel Aguiló, Axpo.

13:00 - 13:30 Mercats d'ajustament.

13:30 CloendaNo hay comentarios:

Publicar un comentario

Puedes dejar tu comentario. Gracias por participar.