Com serà el sector elèctric del futur?

JORNADA
4 d'abril de 2017

Organitzat per la Comissió d'Energia dels EIC es fa el 4 d'abril aquesta Jornada de matí. Donat els ponents que hi participen serà una jornada important i que us pot interessar, és oberta i no cal ser col·legiat. Veieu a continuació els detalls.

LLOC:
Seu dels EIC. Via Laietana, 39. Barcelona.
Auditori Pompeu Fabra

HORARI: de 9.30 a 13.30 h

PROGRMA:
9:30h Acreditació dels assistents

10:00h Presentació de la jornada
Jordi Renom, president de l'AEIC
Pere Palacín, Institut Català d'Energia (ICAEN) del Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya
Josep Mª García Casanovas, president de la Comissió d'Energia dels EIC 

10:30h Presentació de l'estudi MIT-Universidad de Comillas: Integració dels Recursos Energètics distribuïts en els sistemes energètics.
Tomás Gómez San Román, professor de l'Institute for Research in Technology, Comillas Pontificial University. Membre del Comitè d'Experts del Projecte.
L'estudi des del punt de vista de la Utility.
Rodolfo Martínez. IBERDROLA. Head of infrastructure regulation, Global Regulation. 

11:30h Prersentació del "Winter Package" de la Comissió de la UE.
Ferran Tarradellas, representant de la UE a Barcelona

12:15h Presentació del Projecte EMPOWER
Roberto Villafáfila, Dr. Eng. CITCEA-UPC. Directive board, Associate professor ETSEIB

12:50h Debat col·loqui

13:20h Conclusions i cloenda


Inscripció General AQUÍ

Inscripcions col·legiats / associats AQUÍ


 Presentació de la jornada:
Tradicionalment la producció, el transport, la distribució i la comercialització d´energia s´ha realitzat amb un esquema top-down en el qual la producció es centralitzava en grans unitats: centrals hidràuliques, tèrmiques o nuclears a les que en l´última dècada s´han afegit les energies renovables com parcs eòlics i fotovoltaics de gran potència. Una potent xarxa de transport i una xarxa de distribució a la que es connectaven els usuaris directament o a través de comercialitzadores. L´usuari tenia un paper passiu a la gestió del sistema.
Actualment s´estan produint canvis importants en la producció i el consum d´electricitat i serveis associats, impulsats en gran mesura per una confluència de factors que afecten fonamentalment a la xarxa de distribució en els sistemes elèctrics. En aquest context, el consumidor passa a ser un participant actiu i central en els mercats de l´energia del futur.

La Comissió Europea acaba de presentar un nou paquet de mesures anomenat Winter Package que amb el títol Clean Energy for all Europeans té per objectiu mantenir una UE competitiva en un escenari en el qual la transició cap a una energia neta està canviant els mercats globals de l´energia.
El MIT i la Universitat de Comillas, amb la col·laboració d´un gran nombre d´empreses com ENEL, Iberdrola i Gas Natural Fenosa, han desenvolupat un important treball d´investigació que és la base del document The Utility of the future. Tanmateix la UPC està treballant en diversos projectes europeus d´investigació l´objectiu dels quals és desenvolupar procediments de gestió que permetin optimitzar de forma unificada serveis energètics en Comunitats Integrades d´Energia.
No hay comentarios:

Publicar un comentario

Puedes dejar tu comentario. Gracias por participar.