Compra agregada d'energia

Es constitueix oficialment el grup de compra agregada d'energia de Montcada i Reixac - 15/12/2017

Els representants municipals, amb les primeres empreses que s'han afegit al grup de compra agregada d'energia.
Foto: Premsa Ajuntament
El passat 15 de desembre de 2017 es va contituir el grup de compra agregada d'energia de Montcada i Reixac. Una vintena de responsables d'empreses, botigues i associacions de comerciants del municipi van signar el document de constitució del col·lectiu en el marc d'una reunió informativa que es va fer a la Casa de la Vila. El consistori montcadenc és una de les administracions locals que s'ha afegit a aquesta iniciativa pionera. Durant la presentació, el president de l'Àrea Econòmica, Óscar Gil (ICV-EUiA), va explicar que "l'objectiu d'aquest grup és, dintre d'un mercat totalment alliberat, aconseguir electricitat i gas al millor preu i fer-ho amb energia renovable certificada, complint així amb la directiva europea per la reducció d’emissions de CO2". El regidor va afegir que "a més, potenciarem l'autoconsum".

Aquest procés de creació un grup de compra agregada d’energia compta amb el suport de la Diputació de Barcelona i respon a la voluntat del consistori de millorar la competitivitat del teixit productiu atenent a les necessitats i demandes expressades per empreses i establiments comercials de la ciutat. Alhora, també pretén afrontar el constant encariment del preu dels subministraments energètics.

Durant la trobada, el gerent de la consultora energètica i mediambiental, BioQuat, José Enrique Vázquez, va explicar el funcionament d'un grup de compra i de les subhastes de compra d'energia i va mostrar exemples d'altres grups de compra similars de recent creació. "El grup continua obert i animo a altres empreses i botigues del municipi a participar-hi", va dir la regidora de Comerç, Montse Ribera (ERC). Els interessats es poden posar en contacte amb Promoció Econòmica i Ocupació, al correu promocioeconomica@montcada.org o al telèfon 935 648 505.

Font:  laveu.cat. El protal de notícies multimèdia de Montcada i Reixac.Constitució d'un grup de compra agregada d'energia a Montcada i Reixac

La sessió de constitució del grup de compra d'avui, és un nou pas endavant del procés de treball que des de l'Ajuntament de Montcada i Reixac i des de l'Àrea de Promoció Económica i des de Comerç es porta a terme en contacte amb les empreses i establiments comercials de Montcada per conèixer i atendre les seves necessitats.

Un dels aspectes que més ha afectat darrerament a les empreses i establiments comercials és el constant encariment del preu de l’energia que encareix el procés productiu i de prestació de serveis, afectant també la seva competitivitat. 

En resposta a aquesta situació, des de l’Ajuntament de Montcada i Reixac  es promou la constitució d’un grup de compra agregada d’energia adreçat a les empreses i establiments comercials de la ciutat, per tal d’assolir els següents resultats:  

  • Reduir els costos energètics reduint el preu de l’energia consumida (electricitat i gas), a partir de la compra de l’energia més barata mitjançant un procés de subhasta.
  • Adquirir energia renovable certificada, és a dir, energia verda, que al mateix temps suposa un compromís amb el medi ambient i el compliment de la directiva europea de reducció d’emissions de CO2 (evitant les possibles sancions pel no compliment). 

  • Promoure la descentralització energètica, en la mesura que aquest tipus de processos afavoreixen i faciliten instal·lacions per a l’autoconsum.

La finalitat de la sessió és la de facilitar informació i resoldre dubtes i consultes a les persones que us incorporeu avui per primer cop, així com també fer una primera reunió amb les empreses i establiments comercials que ja heu mostrat interès en formar part del grup, per formalitzar-ho i continuar treballant en el procés de compra de l’energia al millor preu.No hay comentarios:

Publicar un comentario

Puedes dejar tu comentario. Gracias por participar.