GRUP DE COMPRA AGREGADA D'ENERGIA - Rubí Brilla

RUBÍ BRILLA INDUSTRIAL

El sector industrial és el major consumidor d'energia de Rubí, ben per davant dels sectors domèstic, comercial i públic; per això és un sector indispensable per avançar en l'eficiència, l'estalvi energètic i l'ús de renovables del municipi. Precisament per aquesta diagnosi aquest és el sector que primer s'ha treballat des del projecte Rubí Brilla.

El Pla Director Rubí Brilla 2016 - 2019 estableix que cal consolidar i ampliar l'espai d'intercanvi de bones pràctiques i casos d'èxit d'eficiència energètica a través de jornades tècniques trimestrals.  El Pla també defineix dos objectius més: promoure un nou servei de gestió de recursos compartits als polígons industrials i la creació d'un grup de compra agregada d'energia.
 
https://www.youtube.com/watch?v=omVyIk1qrCY


VÍDEO

No deixeu passar l’oportunitat de reduir el cost energètic de la vostra empresa d’una manera fàcil, transparent i amb unes condicions avalades tècnicament i econòmica.

Reunió informativa sobre el grup de compra agregada d’energia per a empreses:

12/04/18 - 14.00 h Fòrum de la Masia de Can Serra
Hi haurà servei de càtering.

Inscriu-te: rubi_brilla@ajrubi.cat

Què és la compra agregada?
Una agrupació d’empreses per comprar energia de forma conjunta amb l’objectiu d’estalviar costos i millorar-ne la competitivitat.

Què aconseguim amb aquesta manera de comprar l’energia?
  •     Millora del preu i les condicions contractuals
  •     Energia 100% d’origen renovable
  •     Implementació de l’autoconsum solar

Com ho farem?
Amb una licitació electrònica que gestionarà la consultora energètica i mediambiental BioQuat, una empresa pionera en la gestió de grups de compra avalada per l’èxit dels grups de Mercabarna o Afrucat.

Com sabem que funcionarà? Per l’experiència d’empreses d’arreu del territori:

    El grup de compra d’Afrucat va aconseguir el primer any (2009) un estalvi del 24% equivalent a 1,2 milions d’euros (agrupant un total de 60 GWh en alta i baixa tensió). El 2010-2011, el grup va créixer fins els 75 GWh de compra, i l’estalvi va augmentar un 15% més (600.000 €). A partir de 2012, amb 100 GWh, van crear la seva pròpia subhasta electrònica i són ells qui fixen el preu de sortida i les condicions.

    El grup de compra agregada impulsat per la Cambra de Terrassa i Sabadell xifra l’estalvi anual entre el 16% i el 30% des de 2014.

    L’Ajuntament de Rubí: el consistori rubinenc va ser pioner a Espanya el 2012 en la compra del 100% d’energia renovable, amb l’objectiu que l’electricitat utilitzada en l’enllumenat públic i les instal·lacions municipals provingués exclusivament de fonts renovables. Des de llavors s’han aconseguit importants estalvis econòmics, desmentint així la falsa idea que l’energia verda és més cara. En la licitació de 2014 va aconseguir un estalvi de 218.302,24 € sobre un contracte de 2.038.687,04 €, la qual cosa va representar un 11% d’estalvi en el cost de l’energia.

FONT: Rubí Brilla Industrial

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Puedes dejar tu comentario. Gracias por participar.